Hyperhidrosvård i Stockholms län

Stockholms läns landsting beslutade att dra ner på hyperhidrosvården.

Vi tillämpar dock landstingets avgifter vid bedömningsbesök vilket gör att ett läkarbesök för bedömning kostar 350 kr för personer över 18 år och 0 kr för personer under 18 år samt för personer med frikort.

Tills vidare gäller följande möjligheter till behandling:

1.) Svettmottagningens systerkliniker
Svettmottagningen driver även en mottagning i Köpenhamn.
Behandlar alla områden på kroppen.
Bokas via Svettmottagningen på Kungsholmen. Kontakta oss för närmare information.

2.) Svettmottagningen
Behandlar alla områden på kroppen.
Avgift (Fr.o.m. 2018):
Första bedömningsbesök: 350 kr (0 kr för personer under 18 år eller om du har frikort)
Andra bedömningsbesök: 1 650 kr
Behandling av armhålor: fr. 2 200 kr*
Behandling av händer: fr. 4 400 kr*
Behandling av fötter: fr. 6 600 kr*
Behandling av övrig svettning: 2 750 – 13 100 kr*

* Priserna gäller tilsvidare. Läkemedlet förskrivs på recept och en kostnad på max 2 250 kr per år (eller 183 kr per månad om man vill dela upp betalningen) tillkommer. Läs mer om detta på www.payex.se/delbetalalakemedel

Om du betalar själv så kan du också få låna vad behandlingen kostar. Vi har ett samarbete med Humanfinans för detta. www.humanfinans.se

3.) Karolinska sjukhuset Huddinge

Karolinska sjukhuset i Solna behandlar inte hyperhidros men Karolinska sjukhuets hudklinik på Huddinge sjukhus behandlar hyperhidros i vissa fall. Hudkliniken på Huddinge sjukhus behandlar då endast händer och på personer som är 18 år och äldre. Endast i undantagsfall behandlar de andra kroppsdelar.
Avgift: 350 kr inkl läkemedel.

Har du synpunkter på vårdens tillgänglighet i länet eller dina rättigheter som patient kan du vända dig till IVÄ, Särskilda vårdfrågor vid Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning, 08-123 132 00(vx). Det går också att kontakta dem via e-post till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen: registrator.hsn@sll.se. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är den administrativa enhet som svarar för att du som bor i Stockholms län får den vård du behöver.